DE PROEF. Leren groente fermenteren

Contact

Hier vind je ons

DE PROEF.
DE PROEF.
Majoor van Swietenlaan 15
8382 CE Frederiksoord
Plan je route

8 februari, 8 maart

Over ons

Ontdek de kunst & wetenschap van fermentatie in een hands-on workshop!
Leer met eenvoudige technieken en natuurlijke ingrediënten om gezonde, smaakvolle gefermenteerde producten te maken, van knapperige zuurkool tot bruisende kombucha. Je gaat zelf aan de slag en kan direct thuis verder aan de slag. Geen ervaring nodig; perfect voor beginners en liefhebbers! De workshops worden verzorgd door Kim van den Belt, die niet alleen bij de Proef zeer actief is, maar ook het unieke merk Microbial Garden heeft opgericht.

Over Microbial Garden:
The Microbial Garden is een merk dat ontwerp, onderzoek en …

Ontdek de kunst & wetenschap van fermentatie in een hands-on workshop!
Leer met eenvoudige technieken en natuurlijke ingrediënten om gezonde, smaakvolle gefermenteerde producten te maken, van knapperige zuurkool tot bruisende kombucha. Je gaat zelf aan de slag en kan direct thuis verder aan de slag. Geen ervaring nodig; perfect voor beginners en liefhebbers! De workshops worden verzorgd door Kim van den Belt, die niet alleen bij de Proef zeer actief is, maar ook het unieke merk Microbial Garden heeft opgericht.

Over Microbial Garden:
The Microbial Garden is een merk dat ontwerp, onderzoek en voedsel combineert om het fascinerende verhaal van microben—de onzichtbare helden die essentieel zijn voor onze gezondheid en ons milieu—te vertellen. Via praktische toepassingen zoals voedselproducten, workshops, het ontwikkelde receptenboek en productontwerpen wil ik mensen bewust maken van de kracht van microben en hun positieve invloed op ons dagelijks leven.

We staan aan de vooravond van een transitie in voedselproductie en -verwerking. Microben spelen hierin een cruciale rol, met bewezen gezondheidsvoordelen en duurzame oplossingen. Dit project koppelt moderne wetenschappelijke inzichten aan traditionele kennis en maakt ze toepasbaar voor iedereen. Met The Microbial Garden wil ik bijdragen aan een gezondere toekomst door mensen te inspireren en te informeren over de kracht van de kleinste organismen op aarde.

Aanmelden kan nu via contact@deproef.org

Basiscursus groente fermenteren:
 (11 januari, 8 februari of 8 maart 2025 van 14:00 - 17:00): 
€ 55,00 p.p incl. BTW

Bij deze workshop leer je de zuurkool- en pickle-methode. Je krijgt de theorie en gaat direct aan de slag met verschillende seizoensgroenten. Hier krijg je drie potten met je eigen brouwsels mee naar huis, inclusief de recepten van de basismethode. Er is ook een pauze inbegrepen met koffie/ thee en lekkers.

Prijzen

  • € 55,00

Wanneer

  • Zaterdag 8 februari 2025 14.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag 8 maart 2025 14.00 - 17.00 uur